Додик: Cрпска ће се о НАТО-у изјаснити на референдуму!

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да би у Републици Српској што прије требало одржати референдум о приступању БиХ НАТО-у.

Опширније...

Српска неће спроводити одлукy Уставног суда БиХ

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је одлука Уставног суда БиХ да војни објекат Велики Жеп у Хан Пијеску у Српској треба укњижити на име БиХ, неспроводива и да је Српска неће спроводити.

Опширније...

Тлеграм саучешћа премијеру Шпаније поводом терористичког напада

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић најоштрије је осудила терористички напад у Барселони у којем је погинуло 13 људи, а више десетина повријеђено, те поручила да Српска дубоко саосјећа са грађанима Шпаније, који су се нашли на удару најстрашнијег облика тероризма.

Опширније...

Додик упутио телеграм саучешћа краљу Филипу Шестом

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је шпанском краљу Филипу Шестом телеграм саучешћа поводом терористичког напада у Барселони, у коме је истакао да је Српску дубоко потресла страшна вијест о нападу у којем су животе изгубили недужни људи, а велики број је тешко повријеђен.

Опширније...

Мајкић: Кадар СДС-а "жарио и палио" у реформама од 2002. до 2006.

Поједини политички лидери, недовољно упућени у догађаје који су пратили такозвану реформу одбране у БиХ, одлуку Уставног суда БиХ желе да искористе за стицање политичких поена, рачунајући на кратко памћење грађана о тим догађајима, навела је у ауторском тексту Душанка Мајкић, посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ.

Опширније...

Додик: Народ ће се изјаснити да ли жели у НАТО

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упозорио је да је НАТО политичка организација која се мијеша у унутрашње ствари БиХ и додао да се у Српској све више размишља о томе да се народ што скорије изјасни да ли је за улазак у НАТО, како би се "та прича завршила" што се тиче Републике Српске.

Опширније...

Cинхронизована акција усмјерена на развлашћивање Српске

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да и посљедња одлука Уставног суда БиХ у вези са књижењем војне имовине потврђује да је на дјелу отимачина територије Републике Српске, те да је то синхронизована акција, која долази са нивоа БиХ и из кухиње дијелова међународне заједнице, усмјерена на развлашћивање Српске.

Опширније...

Додик: Говедарица да прочита Споразум из 2012. године

Предсједник Републике Српске и лидер СНСД-а Милорад Додик рекао је да је тешко полемисати са људима који не владају основним чињеницама, као што предсједник СДС-а Вукота Говедарица не влада питањем Акционог плана за приступање НАТО /МАП/, књижења имовине, али, нажалост, ни осталим битним политичким питањима.

Опширније...

Joш jедна потврдa да је Уставни суд БиХ политичко тијелo

Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је да је одбијањем апелације Правобранилаштва Републике Српске у вези са књижењем војне имовине, Уставни суд БиХ само потврдио да је ријеч о политичком а не правосудном тијелу задуженом за заштиту уставног поретка.

Опширније...

Исплата клириншког дуга у новцу - заслуга Додика и његових добрих односа са Русијом

Посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Никола Шпирић рекао је да је исплата руског клириншког дуга БиХ у новцу велика заслуга предсједника Републике Српске Милорада Додика и његових добрих односа са Русијом, јер се успјело договорити да дуг буде враћен у новцу.

Опширније...