Цвијановић: Како је могуће да опозиција не смије да каже да подржава референдум

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да је Српској потребан консензус када је ријеч о раду Суда и Тужилаштва БиХ и да у том смислу апсолутно подржава став предсједника Републике Милорада Додика.

Опширније...

Цвијановић: Cва одговорност је на Звиздићу

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да је сва одговорност у вези са измјенама закона о акцизама на предсједавајућем Савјета министара Денису Звиздићу, који нема подршку у Представничком дому парламента БиХ.

Опширније...

Вардиште је правац предвиђен Tранспортном стратегијом

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да, када је ријеч о изградњи брзе цесте Београд - Сарајево, правац Вардиште је предвиђен Транспортном стратегијом Српске, која чини оквирну стратегију предвиђену за цијелу БиХ.

Опширније...

Цвијановић: Да ли ће опозиција звиждати и за "породиљску плату"?

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да Српска излази из тешког периода економске кризе, који је трајао неколико година, те да су систем и буџет Републике стабилизовани.

Опширније...

Oпозициa није смjeлa да учeствyje y дoношењу Резолуцијe

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић оцијенила је да је природно што је Народна скупштина Српске усвојила Резолуцију о заштити уставног поретка и проглашењу војне неутралности с обзиром на то да постоји изражен став свих политичких партија да не желе било какву војну границу Српске са Србијом.

Опширније...

Српска биљежи напредак упркос разним опструкцијама и сценаријима

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да Српска функционише, да је у политичком смислу стабилна и да институције раде свој посао, упркос разним опструкцијама и којекаквим сценаријима, који су очигледно на сцени.

Опширније...

Цвијановић: 3а Српску приоритет регуларни избори

Предсједник Владе Српске Жељка Цвијановић истакла је да је за Републику Српску од приоритетног интереса да се сви избори у БиХ одржавају регуларно и нормално и да се уваже интереси свих етничких заједница.

Опширније...

Интензивирати привредну сарадњу Српске и Њемачке

Њемачка је значајан спољнотрговински партнер Републике Српске и постоји потенцијал за јачање привредне сарадње и инвестиционих циклуса, нарочито у индустрији, енергетици, шумарству, пољопривреди и саобраћају, речено је данас на састанку предсједника Владе Српске Жељке Цвијановић са делегацијама Одбора њемачке привреде за источну Европу и привредног сектора Њемачке.

Опширније...

Додик разговарао са министром одбране Руске Федерације

Предсједник Републике Српске Милорад Додик разговарао је данас у Београду са министром одбране Руске Федерације Сергејом Шојгуом, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

Опширније...

Не желимо да војни савези праве границу на Дрини

Предсједник Републике Српске Милорад Додик нагласио је да Српска жели да буде заједно са Србијом у одлуци да ли ће српски народ припадати неком савезу или неће, а садашња одлука је неутралност и Српска то прати.

Опширније...