Додик наставио посјету Сјеверној Македонији

Подијели

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик данас је, у наставку посјете Сјеверној Македонији, обишао насеље Кучевиште-Скопска Црна Гора, гдје га је дочекао предсједник Српског културног, просвјетног и информативног центра Богољуб Нинић.

 

Након обраћања, Додик и Нинић присуствовали су културно-умјетничком програму у Основној школи "Ћирило и Методије" у Кучевишту.

Раније данас српски члан Предсједништва БиХ разговарао је са бившим предсједником Сјеверне Македоније Ђорђем Ивановом о актуелним дешавањима у региону.

Додик се јуче, првог дана дводневне посјете, састао са предсједником Стевом Пендаровским, а потом му је на Светосавској академији уручено највеће признање српског народа у Сјеверној Македонији - Светосавска повеља.

Светосавска повеља додијељена је Додику за изузетан допринос афирмисању српског националног питања у цијелом региону и за значајан допринос у очувању српства и српске културе и традиције у Македонији.

Одлуку о додјели овог великог признања једногласно је донио Организациони одбор за обиљежавање националног празника Срба у Сјеверној Македонији "Светосавска недјеља 2020", на приједлог Српске заједнице у тој земљи.