Програм реформи није АНП већ документ који предвиђа реформе

Подијели

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је данас да усвајањем Програма реформи БиХ није усвојен годишњи национални програм БиХ у вези са НАТО-ом, већ да је ријеч о документу на основу којег ће бити вршене одређене реформе.

- Он је прилично рестриктиван у односу на неке документе који су раније на том плану били формулисани. Никада нисмо спорили да треба да постоје планови сарадње и реформе које ће на јачању безбједносних капацитета постојати у оквиру тог контекста заједно са НАТО-ом - изјавила је Цвијановићева.

Она је оцијенила да Програм реформи може да БиХ води тим путем, те поновила да не стоји опозициона прича да је то АНП и да ће се десити активација МАП-а, као акционог плана за чланство у НАТО.

- Имате у Федерацији да нападају лидера СДА Бакира Изетбеговића да је капитулирао пред Милорадом Додиком. Овамо нападају Додика да уводи Српску и БиХ у НАТО... Овдје је битно да та сарадња постоји, иако смо, нажалост, изгубили годину дана због неформирања власти на нивоу БиХ. Све је апсолутно могло да се деси прије годину и да имамо нове и свјеже структуре власти које могу преузимати обавезе, наступати кредибилно и радити свој посао - рекла је Цвијановићева.

Она је рекла да је до сада само Српска функционисала јер је у децембру прошле године успоставила власт и спровела изборне резултате.

- И даље чекамо Федерацију, а још увијек и нови сазив Савјета министара - рекла је Цвијановићева.