Шпирић: На сцени - добро маскиран пузајући шеријат

Подијели

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Програмска декларација СДА потврдила је да се циљеви ове странке нису промијенили од 1991. године када ју је водио Алија Изетбеговић и да су још у ратним рововима гдје су им интересе бранили муџахедини, истакао је замјеник предсједавајућег Дома народа парламента БиХ Никола Шпирић.

 

- Када сам недавно упозорио да је несагледива опасност ако се поклапају ставови и визије о БиХ међу припадницима одреда 'Ел Муџахид' и садашњег бошњачког политичког вођства многи су оцијенили моју изјаву неодмјереном у овом тренутку - рекао је Шпирић Срни.

Он је нагласио да је управо овај тренутак показао шта је деценијска жеља СДА и на који начин они виде БиХ.

- На сцени је, како сам већ упозоравао, добро маскиран пузајући шеријат и то се потврђује оваквом декларацијом СДА која нема ни 'М' од мултиетичности. Нико од Срба не може сматрати својом БиХ која би настала по мјери декларације СДА - констатовао је Шпирић.

Онима који су писали декларацију, а има их много у политичким, невладиним и вјерским заједницама, рекао је Шпирић, треба бити јасно да је положај Срба другачији него 1991. године јер Срби имају Репубилку Српску која има легалитет у Дејтонском мировном споразуму и да им је она светиња.

- Срби су одлично схватили шта им је јуче поручено са Конгреса СДА и они, којима то до сада није било јасно, сигурно ће отворити очи. Остало је још да поруке својих миљеника из СДА схвати и међународна заједница и да се запитају ко то враћа слоган 'цијела из три дијела' - закључио је Шпирић, који је потпредсједник СНСД-а.