Додик: Комшић у Великој Британији у своје име, а не Предсједништва

Подијели

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић присуствује обреду посвећеном некадашњем високом представнику у БиХ Педију Ешдауну у Лондону у своје име, а не Предсједништва.

- Он тамо није у име Предсједништва БиХ, као што ни његова посјета Великој Британији није у име Предсједништва. Педи Ешдаун је овдје остао упамћен као међународни преступник, који је у свом мандату погазио све позитивне и домаће и међународне правне акте - истакао је Додик, упитан да прокоментарише Комшићево учешће на служби организованој у знак сјећања на Ешдауна који је умро у децембру прошле године.

Српски члан Предсједништва БиХ подсјетио је да је, захваљујући Ешдауновим активностима које су биле у маниру најгорих окупатора који су упамћени, БиХ данас далеко од нормалне заједнице.

- Одлазећи из БиХ, за собом је оставио десетине и стотине људи и њихових породица којима су због његових накарадних и неправних одлука погажена основна људска права. Оставио је Дејтонски споразум на чијој је девастацији максимално радио, а бавећи се политичком корупцијом из БиХ је изнио значајну материјалну корист - рекао је Додик.

Ако је БиХ имала непријатеља у својој послијератној историји, истакао је Додик, онда је то био Педи Ешдаун.