Вишковић: РУГИПП има одријешене руке да запосли више људи

Подијели

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас да Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове има одријешене руке да запосли довољан број људи како би биле убрзане процедуре рјешавања имовинскоправних односа.

- Влада је одобрила и ребаланс буџета РУГИПП-у и недостатак кадра не смије бити препрека. Нама је најмањи трошак плата неког човјека који ће да ради свој посао и да завршимо ту експропријацију и имовинскоправне односе што прије - рекао је Вишковић новинарима на Мраковици, гдје се данас и сутра одржава годишњи састанак руководства и шефова подручних јединица ове управе.

Он је нагласио да је РУГИПП носилац послова експропријације, те да ће Влада, ако треба, донијети нова законска рјешења, лекс специјалис законе.

- Ми ћемо то радити како бисмо те процедуре смањили. Не можемо више дозволити себи луксуз да за одређене ствари чекамо годину, двије, три, него морамо то брзо рјешавати. Да бисмо уопште дошли у позицију да покренемо инвестиционе циклусе на ауто-путевима, хидроцентралама, магистралним и регионалним путевима, главни услов почетка било каквих радова је рјешавање имовинскоправних односа - истакао је Вишковић.

Он је навео примјер старог пута између Фоче и Шћепан Поља који постоји више од 50 година за чију су реконструкцију обезбијеђени пројекти и средства, али се испоставило да нису ријешени имовинскоправни односи и да ће њихово рјешавање трајати двије-три године.