Додик: Пристојно је уздржати се од коментара до формирања Предсједништва БиХ

Подијели

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Изабрани српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик сматра да би било пристојно да се сви кандидати који су побиједили на изборима за члана Предсједништва БиХ уздрже од коментара и јаких ријечи док се не формира Предсједништво.

На питање Срне да прокоментарише посљедње медијске иступе изабраног хрватског члана Предсједништва БиХ Жељка Комшића, Додик је оцијенио да се Комшић мало преиграо и да се уживио у улогу неког политичког месије, чим већ сада дијели лекције сусједним државама како треба да се понашају.

"Иако још није ступио на функцију члана Предсједништва, већ нас је успио завадити са Хрватском и Србијом а поред њих покушава дијелити лекције и мени, односно Републици Српској", рекао је Додик.

Он је нагласио да политика авантуризима коју Комшић персонификује неће допринијети сарадњи, а БиХ ће гурнути у још већи понор. "Авантуризам је кад Комшић, након честитке и позива на сарадњу коју је добио од предсједника Србије Александра Вучића, одговори да је 'Косово за њега независна држава'", појаснио је Додик.

Он је оцијенио да та дрскост на пружену Вучићеву руку може само да свима у БиХ нанесе штету.

"Ако пријетње, увреде и ароганција коју сада Комшић просипа по региону буду стил његове политике и у Предсједништву БиХ, бојим се да то неће водити никуда и биће веома тешко обезбиједити комуникацију са окружењем", упозорио је Додик, актуелни предсједник Републике Српске.