Петровић: Cрпска има будућност и старање о томе je трајна обавеза

Подијели

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

У Требињу је јуче почела "Школа лидера" на којој учествује 250 студената са оба јавна универзитета у Републици Српској који ће током предавања истакнутих лидера јавног и политичког живота у Српској, сазнати о одговорности за друштвене, политичке и економске процесе.

 

"Школу лидера" је, у име града домаћина и покровитеља манифестације, отворио градоначелник Требиња Лука Петровић, који је одржао и прво предавање, подијеливши са студентима искуства са одговорних функција које обавља.

Петровић је поручио будућим академским грађанима и лидерима Републике Српске у различитим областима да Српска има будућност и да је старање о томе трајна обавеза.

"Треба да знају да у животу морају радити и стварати. Само тако ће моћи да унаприједе живот грађана у Српској. Мислим да су сви свјесни тежине ситуације. Времена овдје никада нису нису била једноставна, па сигурно лаган терет не очекује ни будуће генерације", поручио је Петровић.

Међу најављеним учесницима на семинару је и предсједник Владе Српске Жељка Цвијановић, која би своје виђење лидерства требало да представи данас на предавању у амфитеатру Херцеговачке Грачанице на Црквини.

Организатори "Школе лидера" су Студентски парламент Универзитета у Источном Сарајеву и Унија студената Републике Српске.